fbpx

Duurzaam varen

RAND BOATS Duurzaam varen is ontworpen door de Deense man Carl Kai Rand. Deze man heeft door zijn jarenlange ervaring met architectuur en design deze mooie Scandinavische boten ontworpen. Carl Kai Rand heeft ervoor gezorgd dat deze boten een moderne uitstraling hebben en zeer opvallend zijn op het water met een duurzaam karakter. 

Met het product RAND zijn we samen met de producent erg gericht op duurzaam varen. Zo is elk RAND model beschikbaar met een elektrische aandrijving en realiseren ze in december 2023 de eerste fase van hun moderne boot fabriek waarin hun doel is om anno 2027 klimaat neutraal te produceren.

 

LEISURE ACTIVITIES ON WATER

Spirit 25 by RAND Boats is the ideal ultrasimple platform for your leisure activities on water, whether alone or accompanied.

Randboats duurzame productie

In vergelijking met soortgelijke bootproducties gebruikt RAND Boats bij de productie van boten slechts de helft van het materiaal. Zo is de schuimkern gemaakt van gerecycled plastic flessen en op dezelfde manier zijn het dek en de tafels gemaakt van duurzaam boshout. Met de materialen is RAND ook nog eens zeer efficient in gebruik. Dit alles maakt hen onderscheidend duurzaam. 

Randboats duurzame productie

Aan elektrische aandrijvingen zijn we dealer van Torqeedo en Propel motoren. Welke voorop lopen in de kennis over elektrisch varen. Verder weten we al dat de bekende merken zoals Mercury ook met een elektrische aandrijving lijn komt, Avator genaamd. Deze merken houdt RANDboats ook nauwlettend in de gaten en zijn ook standaard te leveren in de modellen. Een duurzaam karakter van RAND en elektrisch varen van de genoemde merken gaat hand in hand. 

Randboats duurzame aandrijving

De RAND 23 Mana is een prachtige tender welke geweldig past in het beeld op de singels in de mooie steden. In de steden wordt alleen steeds meer gestimuleerd op duurzaamheid en dus elektrisch varen. Voor de Mana 23 is dit geen probleem. Zo is dit model uit te voeren met een Torqeedo 6.0 KW en kan deze zo snelheden halen tot 15 km/uur wat een mooie cruise snelheid is voor een schip van 7,20 meter. Met het standaard lithium pakket van 7 kwh kan deze set meer dan zes uur varen op cruise snelheid. 

Kom ons vragen naar de mogelijkheden! Wij vertellen u graag meer over RAND en onze elektrisch varen motoren.